X
تبلیغات
مهندسی علوم صنایع غذایی - آشپزی
صنایع غذایی ,افزودنیها ,فرآوری موادغذایی ,فوایدموادمختلف

شوید باقالی پلو

مواد لازم

برنج ایرانی مرغوب ...............4پیمانه

سبوس دوم برنج ...................1قاشق غداخوری سرصاف

شوید تازه ی پاک کرده ............400گرم یا شوید خشک 4قاشق غذاخوری

روغن مایع ...........................4تا 6 قاشق غذاخوری

لپه باقالی سبز مرغوب ............... 200 گرم

نمک  .................................. به مقدار لازم

طرزتهیه :

ابتدا لپه باقالی راشسته وهمراه مقداری آب روی حرارت بگذارید تا به مرور نیم پزشود.طوری که هم آب آن تمام شود هم له نشود.شوید را خرد کرده با لپه باقالی ،برنج وآب پیمانه شده وکمی نمک مخلوط کنید وآن را روی حرارت قرار دهیدتا بجوشد وآب آن نیزکشیده شود.سپس روغن را به انها افزوده بگذارید دم بکشد.

توجه :در پخت این برنج اگر از شوید تازه استفاده کردیدآب آن را ازحد معمول کمتر بریزید زیرا شوید تازه هنگام پخت ، مقداری آب می اندازدودر نتیجه برنج خمیر می شود.

خورش بامیه

مواد لازم :

بامیه ......................... 500 گرم

دال عدس .................... 250گرم

گندم باپوست .................. 75 گرم

پیاز متوسط ................... 1عدد

جعفری پاک شده .............. 100 گرم

گوجه فرنگی ................ 500 گرم

مغز لیمو ی عمانی .................. 4 قاشق غذا خوری

ادویه جات .............................. به مقدار لازم

روغن مایع ...........................5 تا 6 قاشق غداخوری

طرزتهیه :

گندم را که قبلا شسته وخیس کرده اید به همراه دال عدس وپیاز خلال شده روی حرارت بگذارید تا چند جوش بخورد بامیه رانیز شسته ،دم ان را بگیرید گوجه فرنگی ها رانیز پوست کنده وآنها را رنده کنیدوبه همراه جعفری خرد شده ،بامیه ها ، ادویه جات ولیمو عمانی به غذا بیافزاییدواجازه دید تا خورش به آرامی بپزدوجا بیفتد این غذا ملین وبرای سیستم گوارش مفید است .

خوراک قارچ

مواد لازم :

قارچ ...................... 300 گرم

سیب زمینی .................... 500 گرم

پیاز متوسط .................... 1عدد

گوجه فرنگی ................... 500گرم

سیر.................................. 2حبه

نمک .............................. به مقدار لازم

ادویه جات ........................... به مقدار لازم

روغن مایع .......................... 4تا5 قاشق غداخوری

طرزتهیه :

قارچ را شسته وخرد کنید پیاز را خلال کنید ، سیب زمینی را پوست کنید شسته وبصورت نگینی خرد کنید سیر رارنده وگوجه هارا پوست کنید آنها را خرد کنید حال همه مواد را به همرا ه 2تا 3 لیوان در ماهی تابه ریخته روی حرارت مناسب قرار دهید ،پس از یک جوش خوردن ، حرارت را کم کرده ،نمک وادویه جات لازم را به غذا اضافه کنید واجازه دهید غذا با حرارت ملایم جا بیفتد سپس روغن را به غذا اضافه کرده ،ده دقدقه بعد آن را از روی حرارت بردارید.

آبگوشت گیاهی

مواد لازم :

لوبیا چیتی ........................... 150 گرم

نخود ..................................... 100 گرم

گندم ........................................ نصف لیوان

قارچ ....................................... 250 گرم

پیاز متوسط .................................... 1عدد

سیب زمینی متوسط ............................. 3عدد

سیر ................................................. 1حبه

فلفل سیاه ............................................. نصف قاشق چایخوری

گوجه فرنگی ........................................... 3عدد

مغز لیمو عمانی .....................................3قاشق غذاخوری

روغن زیتون یا روغن مایع .....................5قاشق غذاخوری

نمک ............................................. به مقدار لازم

زردچوبه دارچین ، هل سبز ، زیره سیاه ،زعفران از هریک نصف قاشق چایخوری

طرزتهیه :

لوبیا چیتی ونخود وگندم را از شب قبل خیس کرده به همراه پیاز خرد شده می پزیم سپس گوجه فرنگی را با سیر و1لیوان اب در مخلوط کن کاملا مخلوط کرده به همراه فلفل وسیب زمینی وقارچ خرد شده به حبوبات پخته شده می افزاییم .در انتهل نمک وروغن ومغزلیمو عمانی وسایر ادویه جات را به ان اضافه کرده حرارت ذا ملایم کذده صبر می کنیم تا جا بیفتد در صورت غلیظ شدن غذا به آن آب جوش اضافه می کنیدپس از آماده شدن غذا

اب غذارادر یک ظرف مناسب ریخته  بقیه مواد را کوبیده وآن را در ظرف دیگری می ریزیم .

فلافل باسس ارده

مواد لازم :

نخود خام ................................................ 400 گرم

پیاز درشت ............................................. 1عدد

جعفری خرد شده .................................... 50 گرم

پودر نان سوخاری .................................... به مقدار لازم

آرد نخود چی ........................................... 1قاشق غذاخوری

روغن زیتون ........................................... 2قاشق غذاخوری

نمک وفلفل ................................................ به مقدار لازم

زیره سیاه ................................................. 1قاشق مربا خوری

هل ساییده .................................................. 1قاشق چایخوری

زعفران ................................................... به مقدار کم

طرزتهیه:

نخودرا که ازشب قبل خیس کرده ایم ،دریک ظرف می پزیم ،طوری که بعد ازپخته شدن ،آن کاملا کشیده شود.آنگاه نخود را چرخ می کنیم تا کاملا نرم شود.سپس پیاز را درشت رنده کنیدآّب آنرا گرفته همراه با جعفری خردشده ،آردنخودچی ، روغن زیتون ، نمک ،فلفل ،زیره سیاه،پودر هل وزعفران ،به نخودچرخ شده اضافه می کنیم وخوب ورز می دهیم تا خودش را بگیرد .سپس سینی فر را چرب کرده از مواد فلافل کمی برداشته آنرا قالب زده  در پودر سوخاری می غلتانیم در سینی فر می چینیم( قبل از این سینی فر را کاملا چرب کنید)وداخل فر با حرارت ملایم طبخ می کنیم بعد ازاینکه یک طرف فلافل پخت آنرا برگردانید تا طرف دیگر آن بپزد. در ظرفی جداگانه پیاز ،جعفری ، گوجه فرنگی خرد شده را با کمی آب لیموترش تازه مخلوط می کنیم .اکنون فلافل را به همراه این مخلوط وسس ارده می توان میل کرد.

سمبوسه فلفل دلمه ای

مواد لازم :

سیب زمینی .................................. 500گرم

لوبیا چیتی ................................... 100 گرم

هویج متوسط .............................. 1عدد

پیازمتوسط ................................ 1عدد

فلفل دلمه ای ............................. نصف

سیر ......................................... 2حبه

آب لیموترش تازه .......................... به مقدار لازم

جعفری خرد شده .............................. 50گرم

پونه کوهی آسیاب شده .......................... 1قاشق مربا خوری

گوجه فرنگی ......................................... 2عدد

نمک وفلفل .......................................... به مقدار لازم

دارچین ،زعفران ، زیره ........................ از هریک نصف قاشق چایخوری

روغن مایع یا روغن زیتون ..................... 3تا 4قاشق غذاخوری

نان لواش برش داده شده .......................... به تعداد لازم

طرزتهیه :

ابتدا لوبیا را که از شب قبل خیس کرده ایم ، روی اجاق می گذاریم تا بپزدواب ان کشیده شود.پس از خنک شدن آن را چرخ کرده سپس تمام سبزیجات شامل هویج ،فلفل دلمه ای ،سیر وسیب زمینی را آب پز کرده همراه با گوجه فرنگی ،ریزخرد کرده ،با نصف لیوان آب می گذاریم تابا حرارت ملایم بپزد.آنگاه این مواد را به لوبیای چرخ شده می افزاییم بعد نمک وفلفل وسایر ادویه جات را به آن اضافه می کنیم در  انتها پونه کوهی آسیاب شده ،جعفری خرد شده ،آب لیمو ترش تازه ،روغن مایع را به مواد افزوده اجازه می دهیم تا با حرارت ملایم بپزد.وغلیظ شودپس ازخنک شدن مواد نان لواش را به شکل مستطیل در آوربه شکل مثلث درآوریدازموادسمبوسه در آن گذاشته به شکل مثلث می پیچیم با قلم مو دو طرف آن را کمی چرب کرده در سینی فر چیده تا با حرارت ملایم بپزد بعد از کمی قهوه ای شدن سینی را از فر بیرون آورده صبر کنید تا سمبوسه ها خنک شود.اکنون می توانید آنها را با سس کچاپ میل کنید.

آش سبزیجات

مواد لازم :

جو یا بلغور جو ............................... 2 پیمانه

بلغور گندم .......................................... 1پیمانه

نخود ،لوبیا چیتی وعدس .......................... از هر کدام نصف پیمانه

پیاز متوسط.......................................... 1عدد

شلغم متوسط ......................................... 1عدد

ساقه کرفس.............................................2عدد

کلم برگ سفید خرد شده................................ 1پیمانه

کلم قمری رنده شده ................................... نصف پیمانه

سبزی آش .............................................. 1کیلو گرم

نعناع خشک ........................................... 2قاشق غذاخوری

روغن مایع ............................................ 4تا 6قاشق غداخوری نمک وفلفل وزردچوبه ................................. به میزان لازم

کشک ..................................................... به مقدار لازم

مغز گردو چرخ شده ...................................... 150 گرم

طرزتهیه :

بلغور جو ، بلغور گندم ،نخود ،لوبیا چیتی ،عدس را که از شب قبل خیس کرده ایم روی حرارت ملایم می پزیم . در خلال پختن ، نمک وفلفل و ادویه وپیازرا به آن اضافه کنید.وقتی حبوبات کاملا پخت ، کرفس وکلم قمری را به صورت درشت رنده کرده به آش اضافه می کنیم ومی گذاریم تا کاملا بپزد سپس ، سبزی آش را خرد کرده به آن اضافه می کنیم و کی گذاریم تا کاملا بپزدسپس سبزی آش را خرد کرده به آن می افزاییم .بعد از پختن سبزی ،نعناع خشک را به غذا افزوده ، صبر می کنیم تا غذا خوب جا بیفتد وآماده شود. آش آماده شده را در یک ظرف مناسب کشیده روی آن مقداری کشک و2قاشق روغن و1قاشق پودر گردو بریزید .

سوپ مارچوبه

مواد لازم :

مارچوبه .............................................. 8تا 10شاخه

جوی پوست کنده .................................... 1پیمانه

گندم با پوست ........................................ نصف پیمانه

هویج متوسط ......................................... 2عدد

سبزیجات پاک شده (تره ،جعفری، گشنیزواسفناج یا برگ چغندر)............................................... 200 گرم

روغن زیتون ....................................... 6تا 8قاشق غداخوری

پیازمتوسط......................................... 1عدد

آب لیمو ترش تازه ............................... به مقدار لازم

نمک ،فلفل،زردچوبه ،زنجبیل ....................... به مقدار لازم

طرزتهیه :

گندم وجو را که شب قبل خیس کرده اید به همراه چند لیوان روی حرارت مناسب بگذارید تا بجوشدبعد پیاز خلا ل شده وهویج خلال شده را به آن اضافه کنید تا بپزد.سپس مارچوبه را به اندازه 2سانتی متر خرد کرده ،به همراه سبزی خرد شده ، نمک وفلفل وسایر ادویه جات به سوپ افزوده اجازه دهید تا با حرارت ملایم بپزدوجابیفتد.سوپ را در یک ظرف مناسب کشیده به همراه روغن زیتون وآب لیمو ترش تازه میل کنید.

سالاد گوجه فرنگی

مواد لازم :

گوجه فرنگی رسیده سالم ...................................... 500گرم

سیر............................................................. 1حبه

پونه کوهی  ................................................. 1قاشق مرباخوری

خیار ...................................................... 1عدد

لیموترش تازه ............................................. به مقدارکم

روغن زیتون ............................................ 3قاشق سوپ خوری

جعفری خرد شده .......................................... 2قاشق غذاخوری

نمک ........................................................... به مقدارکم

طرزتهیه :

گوجه فرنگی وخیار رابه صورت درشت وسیر را به صورت ریزرنده کرده سپس جعفری خرد شده وآب لیمو ترش تازه را به آن اضافه  کنید. در انتها نمک را به ان بیفزاییدوخوب هم بزنید وان را در یک ظرف مناسب ریخته روغن زیتون را روی آن بریزید وسپس پونه کوهی را روی آن بپاشید . اکنون سالاد ، آماده میل کردن است . این سالاد بسیار اشتها آور است .

سس گوجه فرنگی

مواد لازم :

گوجه فرنگی رسیده .......................................... 1کیلوگرم

سیر............................................................... 3حبه بزرگ

روغن زیتون .................................................. 1استکان

پونه کوهی ........................................................ 1قاشق غذاخوری سرصاف

گل کتیرای ساییده .............................................1قاشق مربا خوری

نمک ........................................................ به مقدار لازم

فلفل قرمز...................................................نصف قاشق چای خوری

طرزتهیه :

گوجه فرنگی ها را پوست کنده خرد کنید وبه همراه بقیه مواد در مخلوط کن ریخته کاملا مخلوط کنیدتا سس یکنواختی به دست اید از این سس در سالاد ها وطبخ غذا می توان استفاده کرد. این سس موادی به نام لوکوپن دارد که برای سیستم اورولوجی مفید است .

 

 

فرنی مخصوص

موادلازم :

آرد برنج قهوه ای ................................................ 6قاشق غذاخوری پر

آب سرد...............................................................3لیوان

عسل .................................................................به مقدارلازم

هل سبز ساییده ...................................................1قاشق چایخوری

گلاب ......................................................... نصف استکان کوچک

طرزتهیه :

برنج قهوه ای را شسته کمی قبل ازخشک شدن آسیاب کنیدتا آردبرنج قهوه ای به دست آید.ابن آرد را به همراه آب دریک ظرف مناسب ریخته به آرامی هم بزنید تا یکنواخت شود،سپس ظرف را روی حرارت ملایم قرارداده،ضمن اینکه مرتب آن را هم می زنید،هل ساییده وگلاب را به آن اضافه کنید.آنگاه پس ازیک جوش خوردن ، آن را از روی حرارت برداشته ، دریک ظرف مناسب بکشید وروی آن عسل ریخته ،میل نمایید.این فرنی دارای ویتامین های گروه "ب" بوده ودر رفع ناراحتی های پوست ومو، موثر وغذای بسیار مناسبی  نیز برای رشد کودکان است .

مربای زرشک تازه

موادلازم :

زرشک تازه پلویی ............................................... 250 گرم

عسل ............................................................... 1قاشق غذاخوری

پسته چرخ کرده ................................................. 1قاشق غذاخوری

طرزتهیه :

زرشک را تمیز کرده ویک بار آن را با آب خنک بشویید. بعد آن را در صافی بریزید تا آب آن کشیده شود.سپس عسل را به آن اضافه کنید.درآخر پودر پسته را روی مربا بریزید.این مربا برای فشار وچربی خون بسیارمفید است.

شکلات صبحانه

مواد لازم :

ارده ........................................................ 6قاشق غذاخوری

عسل .......................................................1قاشق غذاخوری

پودر کاکاءو................................................ 1قاشق چای خوری سرصاف

پودر پسته خام ...........................................1قاشق مربا خوری

طرزتهیه :

ارده را دریک ظرف چینی مناسب ریخته ،عسل را به آن اضافه کنیدوآن را یکنواخت به هم بزنید تا کاملا سفت شود قوام بیاید، بعد پودر کاکاءو را به آن اضافه کنید سپس پودر پسته را روی آن بپاشید این شکلات بسیار مقوی ونشاط آور  است میتوان آن را همراه 1لیوان شیر بادام به عنوان صبحانه میل کرد.

بستنی سیب

مواد لازم

سیب ................................................... 4عدد

عسل .................................................. 1قاشق غذاخوری

پودر پسته ............................................." "    "

پودر ثعلب ........................................... 1قاشق چای خوری

گلاب ................................................. 2قاشق غذاخوری

وانیل شکری ......................................... نصف قاشق چای خوری

طرزتهیه

سیب ها را پوست کنده ،دانه های آن را خارج کنید،سپس آنها را خرد کنید به همراه پودر ثعلب ،وانیل ، عسل وگلاب در مخلوط کنید تا بصورت یکنواخت در آید. مواد به دست آمده را در یک ظرف مناسب ریخته پودر پسته را نیز به آنها اضافه کنیددر فریزر بگذارید.این عمل را 2تا3بار تکرار کنید تا بستنی خود را گرفته قوام پیدا کند.

شیرگردو

موادلازم

مغزگردوی سالم خام ............................................50 گرم

عسل.............................................................3قاشق غذاخوری

آب سرد........................................................ 4 لیوان

طرزتهیه

این نوشیدنی بسیار آرام بخش وبرای افرادی که کلسترول خون آنان بالاست بسیار مفید وهمچنین در رفع مشکل بی خوابی موثر است وافرادی که از مشکل بی خوابی رنج می برند قبل از خواب یک لیوان از این نوشیدنی را به آرامی میل کنیدبه گونه ای که نوشیدن آن 10 دقیقه طول بکشدافراد مبتلا به بیماری صرع باید از مصرف این شیرخود داری کنند.

شربت عسل با لیمو ترش تازه

موادلازم

لیموترش تازه شیرازی ........................................ 1عدد

عسل .............................................................1قاشق غذاخوری

یخ قالبی کوچک ..................................................... 3قطعه

طرزتهیه

ابتدا عسل ها را به همراه مقداری آب وآب لیمو ترش تازه در یک لیوان ریخته آن را به آرامی با یک چنگال هم بزنید تا عسل آن به طور کامل در آب حل شود.بعد قطعات یخ را به آن اضافه کنید واجازه دهید تا کاملا خنک گردد سپس ان را به آرامی میل کنید .این شربت برای خانم هایی که ویار دارند وهم چنین افرادی که دچار مسمومیت غذایی شده اند بسیار سودمند است .

شربت آلوسیاه

مواد لازم

آلو سیاه رسیده .................................................. 1کیلوگرم

عسل ............................................................. 500 گرم

آب ................................................................. به مقدار لازم

یخ قالبی کوچک ................................................... 3قطعه

 

طرزتهیه

آلوها را تمیز شسته چند دقیقه در آب جوش قرار دهید .پس از خنک شدن پوست آنها را جدا کرده از صافی عبور دهید مواد به دست امده به همراه عسل  در مخلوط کن کاملا مخلوط کنید تا به صورت یکنواخت در اید  یک سوم لیوان را از شربت پر کرده سپس به آن آب اضافه کنید وآن را به خوبی هم بزنید تا محلول یک نواختی به دست اید  در انتها یخ را به ان افزوده اجازه دهید تا خنک شود این شربت برای رفع افسردگی مفید است توجه :آلو های مورد استفاده باید کاملا سالم وفاقد زدگی باشند.

دم کرده نعناع تازه

مواد لازم

نعناع تازه .................................................... 10تا15شاخه

عسل ........................................................2قاشق مربا خوری در هر لیوان

آب جوش ..............................................4 لیوان

طرزتهیه

نعناع را تمیز بشویید وان را خرد کنید همراه با مقداری اب جوش در قوری چینی بریزید وبه مدت 30 دقیقه آن را روی حرارت ملایم دم کنید  سپس در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته عسل را به ان بیفزایید وهم بزنید تا عسل کاملا حل شود ان گاه به آرامی میل کنید . این نوشیدنی بسیار معطر وبرای هضم غذا ،رفع نفخ معده ، آرامش سیستم گوارش وپیشگیری از سرما خوردگی مفید است .

دم کرده سیب ودارچین

مواد لازم

سیب رسیده ............................................. 2عدد

چوب دارچین خرد شده ................................... 1قاشق غذاخوری

هل سبز خرد شده ....................................... 5عدد

عسل ....................................................... 2قاشق مربا خوری برای هر لیوان

آب جوش ................................................. 4 لیوان

طرزتهیه

سیب ها را درشت رنده کنید وبه همراه دارچین وهل سبز خرد شده ومقداری آبجوش در یک قوری چینی ریخته به مدت 30 دقیقه روی حرارت ملایم دم کنید . سپس در یک لیوان یا فنجان بزرگ ریخته عسل را به آن اضافه کنید  تا عسل کاملا حل شود بعد به ارامی ان را میل کنید این دم کرده عطر وطعم بسیار خوبی دارد وبرای رفع خستگی بسیار موثر است .

ترشی انبه

مواد لازم

انبه کال ............................................................. 5عدد

سیاه دانه ............................................................. 1قاشق مربا خوری

زیره سیاه ........................................................... 1قاشق مربا خوری

روغن مایع .......................................................... 2قاشق سوپ خوری

فلفل قرمز .......................................................... نصف قاشق چای خوری

نمک ............................................................... 1قاشق مربا خوری

سرکه سیب ........................................................ به مقدارلازم

طرزتهیه

ابتدا انبه را برش داده ، هسته انها را بیرون اوریدبعد انها را به قطعات کوچک تر تقسیم نماییدهمه ی مواد فوق را غیر از روغن در یک ظرف لعابی ریخته سرکه را به انها اضافه کرده روی حرارت قرار دهید پس از یک جوش خوردن آن را از روی حرارت برداشته صبرکنید تا خنک شودسپس روغن را به آن اضافه کنید آن را در یک ظرف مناسب قراردهید.درب آن را ببندید وجای مناسب قرار دهید تا رسیده وقابل استفاده شود.این ترشی برای فصل زمستان مناسب است وفقط در حد چاشنی می توان از آن استفاده کرد .

کباب برگ

موادلازم

گوشت راسته گوسفند ....................................... 1کیلوگرم

پیازدرشت ...................................................... 1عدد

زعفران .......................................................... نصف قاشق چای خوری

روغن زیتون ..................................................... 2قاشق چای خوری

آب لیموترش تازه ............................................... 2تا 3 عدد

نمک ............................................................ به مقدار لازم

طرزتهیه

ابتدا رگ وریشه گوشت را جدا کنید وآن را خوب بشویید  ودر صافی بگذارید تا آب آن کشیده شود بعد قطعات گوشت را از طول به ضخامت 1سانتی متر برش داده  در یک ظرف چینی قرار دهیدسپس پیاز را خلال نازک کرده به همرا ه بقیه مواد لازم با قطعات برش داده شده ی گوشت  خوب مخلوط کنید وبه مدت یکی دو ساعت آن را در یخچال  ودرون یک ظرف درب دار بگذارید تا طعم بگیرد قبل از سیخ زدن با چاقو روی گوشت ها را از دو طرف به فاصله 2سانتی متر خط بیندازید سپس روی منقل حاوی ذغال سرخ شده بگذارید تا کباب شود .

کباب بختیاری

مواد لازم

گوشت راسته گوسفند ............................................یک ونیم کیلو

پیاز متوسط ..................................................... 1عدد

دنبه گوسفند......................................................150گرم

فلفل دلمه ای ...................................................2عدد

آب لیموترش تازه شیرازی ...................................... 5عدد

زعفران ......................................................... نصف قاشق چای خوری

نمک ............................................................ به مقدار لا زم

طرزتهیه

گوشت ودنبه را به اندازه 5سانتی متر خرد کرده تمییز بشویید ودر صافی بریزید تا آب آن کشیده شود بعد آن را در یک ظرف چینی یا لعابی قرار دهید وپیاز خلال شده وآب لیموترش تازه وزعفران ونمک به آن اضافه کنیدوبه مدت یک تا دو ساعت در یک ظرف درب بسته در یخچال بگذارید تا طعم بگیرد .پس از آن قطعات گوشت ودنبه وفلفل را بصورت یک در میان به سیخ بزنید وسیخ ها را روی منقل بگذارید تا کاملا کباب شوند.

 

با بخارپز کردن این نوع ماهی غذا بسیار معطر ،خوش طعم وخوش رنگ می شود.با نحوه ی تزیینی که در این کتاب بیان می شود ، غذاها بسیار زیبا واشتهاور است . برای بخار پز کردن ماهی نیاز به ادویه مخصوصی داریم که عبارتند از :

هل سبز............................................................... 25 گرم

زیره سبزوسیاه ..................................................... ازهرکدام 25 گرم

دارچین آسیاب شده ............................................ 50 گرم

زردچوبه ...................................................... 50 گرم

زنجبیل ساییده ................................................ 20گرم

زعفران ..................................................... 10گرم

میخک ساییده .............................................. 1قاشق چای خوری

فلفل سیاه ................................................. 10گرم

طرزتهیه ادویه مخصوص ماهی :همه ادویه جات را آسیاب کرده باهم مخلوط کنیدودر یک نمک دانی که سوراخ های گشاد دارد بریزید سپس استفاده کنید .غذاهایی که با ماهی جنوب تهیه می شود بسیار لذیذندو سفره با این گونه غذاها جلوه خاصی پیدا می کند.

غذاهای دریایی از املاح گوناگون وانواع ویتامین برخوردارندوارزش غذایی بالایی دارند وسلامتی وتندرستی انسان را به ارمغان می آورند.

این غذاها هم چنین عاملی برای سلامتی وتندرستی انسان را به ارمغان می اورند .این غذاها همچنین عاملی برای سلامتی قلب وعروق مفید است خوراک ماهی شیر

مواد لازم :

فیله ماهی شیر.................................................... 1کیلوگرم

ادویه مخصوص ماهی ......................................... به مقدار لازم پیاز درشت ...................................................... 1عدد

سیر............................................................ 3 تا 4حبه

نمک ...................................................... به مقدار لازم

روغن مایع ............................................... 4 تا 5 قاشق سوپ خوری

زیتون سیاه وسبز....................................... از هرکدام 500 گرم

لیموترش تازه ........................................ 500 گرم

جعفری پاک شده ........................................ 100 گرم

مغز گردو آسیاب شده ................................. 50 گرم

طرز تهیه

ماهی را تمیز شسته پوست ان را جدا کنید و مقداری نمک به ماهی بزنید و یک تا دو حبه سیر را رنده ی ریزکرده به بدن ماهی و داخل شکم آن بمالید و آنگاه یک عدد پیاز را خلال ، ریزکرده در کف ماهی تابه بریزید و ماهی های آماده شده را روی پیاز داخل ماهی تابه قرار دهید سپس ادئیه را روی ماهی بپاشید به طوری که همه سطح ماهی را بپوشاند. ماهی را به آرامی برگردانده طرف دیگر آن را نیز با ادویه بپوشانید در آخر 4 تا 5 قاشق سوپ خوری روغن زیتون یا مایع را در کف ماهی تابه ریخته درب آنرا بگذارید و ظرف را روی اجاق قرار داده زیر آنرا با شعله ملایم تنظیم کنید تا ماهی به مرور بخار کرده بپزد و ادویه جات نیز به خرد آن برود. هر 5 دقیقه یکبار ماهی تابه را بلند کرده به آرامی تکان داده تا ماهی به ظرف نچسبد.

علامت آماده شدن ماهی بلند شدن عطر خاص ،تمام شدن آب آن و رسیدن به روغن است.

منبع :کتاب ارمغان تندرستی .نوشته :جمشید خدادادیان

نوشته شده توسط atefeh در ساعت 11:30 بعد از ظهر | لینک  |